dagslys
Vi har haft en fantastisk sommer i Danmark med massere sollys og sene sommeraftener på terrasser, i haver og på altanener landet over. Hvorfor ikke udnytte lyset inde i huset?

Vi kender alle til følelsen af at blive glade i låget, når det er solskinsvejr. Men dagslys modarbejder faktisk også udmattelse, mangel på motivation og problemer med at sove. Der er derfor massere årsager til at invitere lyset indenfor.

Men hvordan gør man så det?

Først må du overveje, hvilke rum i dit hus som har mest brug for et ekstra lysindfald. Det kunne eksempelvis være en lavloftet stue med udgang til en overdækket terrasse. Vælg herefter den passende løsning afhængig af budget og ønske. Her er lidt inspiration:

1. Glastag - Pakkeløsning på mål

glastag


Hvis du har en eksisterende spærkonstruktion i stål eller træ, kan du med fordel montere glas i denne. På den måde vil den tidligere lysrøvende overdækning nu fremstå gennemsigtig, og dagslyset vil dermed kunne strømme ind i huset.

Se eksempelvis vores pakkeløsning til en spærbredde 60 mm.

Her finder du en grundig montagevejledning samt alle nødvendige materialer til løsningen. Denne løsning er med Termo-tagglas med forsat glas udvendig.

”Termoruder med forsat glas egner sig særligt godt til et tagprofilsystem. Det udvendige glas er længere end det indvendige glas, hvilket gør at man undgår samlinger vandret på glasset, som kan give utætheder. Desuden er det indvendige glas det eneste som rører indersiden, og derved undgår man problemer med kondens.”

Udvendigt består termoglasset af hærdet glas, mens det indvendige glas er lamineret lavenergi glas med en tynd PVB-folie. Denne sammensætning sikrer at glasset ikke falder ned i hovedet på nogen, hvis det knuses, da PVB-folien holder sammen på glasset.

Vi leverer naturligvis glasset på mål. Køb det billigt her.

2. Ovenlysvinduer

ovenlysvindue

 

En populær og ofte anvendt løsning er ovenlysvinduer. Ovenlysvinduer er gode, da de er nemme at betjene, lukker lyset ind og sikrer et godt indeklima. Hos Interglas kan du købe termoruder og tilbehør til VELUX vinduer.

Vi har stort set alle modeller, også dem som VELUX ikke selv sælger glas til længere. Du skal blot tjekke modelnummeret øverst i højre hjørne på rammen af dit vindue. Hvis du ikke kan finde modellen, som passer til dit ovenlysvindue, så kan du købe termoruder skåret præcist på dine mål istedet.

Det er en billig og fordelagtig løsning, hvis ruden i dit ovenlysvindue er punkteret eller revnet. Du kan ligeledes udskifte ruden pga. af andre årsager:

  • Begræns den indtrængende solvarme med solfilterglas, der er en smule tonet.
  • Reducer lydgener med lydglas, der vil reducere udefrakommende støj med op til 36 dB. Svarende til en halvering af den lyd som kommer igennem glasset.
  • Vælg en rude med hærdet glas på ydersiden, hvilket gør den mere sikker mod brud.
  • Gør din bolig mere privat med satin/mat glas.
  • Gør hverdagen mere overkommelig med selvrengørende glas, som har en ekstra glat yderside, hvilket betyder at snavs i højere grad skylles bort af regn.

Vis mig termoruder til diverse VELUX dimensioner.

 

Er det svært?

Nej bestemt ikke. Jakob viser hvor nemt det er at udskifte en termorude i et VELUX vindue i videoen herunder:

 

3. Multiwall plast tag

 multiwall


Multiwall er en klar polykarbonat plast plade med hule luftkanaler, som sikrer naturlig ventilation. Materialet har følgende egenskaber:

  • Det er ca. 200 gange stærkere end glas.
  • Det er meget let (1,75 kg/m2).
  • Det er nemt at bearbejde – Kan koldbøjes.
  • Det er UV-beskyttet.
  • Det er utrolig resistent overfor vind og vejr.

Desuden er materialet billigt og meget holdbart, og egner sig derfor perfekt til plasttage. Eksempelvis til udestuer og carporte.

Køb Multiwall klar 10 mm – 4 lag billigt her.


Sidst opdateret d. 02/11/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter