4 mm lavenergi glas Hærdet
Weight Per Item:
Omkreds pr. stk.:

Glas dimensioner:
Bredde (mm):  mm
Højde (mm):  mm

Normal pris: 512,00 DKK
Beregnet pris:
Produktionstid:7-14 dage
Vælg antal:   

Køb af tillægsprodukter
Plastliste Klar til 4 mm forsatsvinduer.

Plastliste Klar til 4 mm forsatsvinduer.

 17,00 DKK 


Produktbeskrivelse

Vi kan skære glasset efter lige præcis dine mål. Alt du behøver at gøre er, at indtaste de mål du skal bruge i prisberegneren ovenfor.

4 mm hærdet lavenergi glas har en energibelægning i form af en tynd metalfilm, som gør, at glasset isolerer bedre end almindeligt/float glas. Af den grund egner lavenergiglas sig særlig godt til forsatsvinduer på den indvendige side af et eksisterende glas, da det afhjælper træk ved vinduet. Hærdningen af glasset gør, at det er flere gange stærkere end almindeligt float glas i samme tykkelse, og at det har en højere tolerance overfor temperaturskift. Hvis glasset alligevel knuses, bliver det til mange små granulerede stykker, og ikke store skarpe stykker. Derfor kan det betegnes som mere sikkert end almindeligt glas. Hærdet lavenergi glas bør dermed anvendes steder, hvor glasset kan blive udsat for ekstra belastninger.

Montering af forsatsvinduer fører til et markant lavere energiforbrug. Energibelægning i glasset sørger for at holde kulden ude samtidig med, at varmen fra solen kan trænge igennem ruden og ind i rummet. Belægningen holder samtidig på solens varme ved at reflektere den tilbage i rummet. Hvis du monterer et hærdet lavenergi glas på den indvendige side af et enkeltlags glas, så går du fra ca. 5.0 i U værdi ned til 1,8 i U værdi, hvilket betyder, at du sparer næsten kr. 200.-/m2 pr. år på varmeregningen. Vi vil dog altid anbefale, at udskifte termoruder fremfor at montere forsatsvinduer, hvis det er muligt, da dine penge hurtigere er tjent hjem med en ny termorude.

Grundet lavenergi glassets evne til holde på solens varme, egner det sig ligeledes som drivhusglas.

Energibelægningen er hardcoatet ind i glasset, hvilket vil sige, at det ikke kan ridses af.

Værdier:

  • Vægt 10 kg/m2
  • U-værdi 3,7 W/(m2.K)
  • Lystransmission 82 %
  • G-værdi 75 %
  • Lydreduktion 30 dB

Montering af forsatsvindue:

Det er vigtigt, at du monterer dit forsatsvindue korrekt for at sikre den optimale effekt. En typisk løsning er at sætte plastlister i hvid hele vejen rundt om lavenergiglasset, og derefter sætte det fast med vridere i vindueskarmen. Når du monterer forsatsruder, er det vigtigt, at dit lavenergi glas slutter helt tæt på rammen, så der ikke kommer varm luft ind i mellemrummet mellem de 2 glas. Det udvendige glas skal derimod helst være utæt udadtil, så der er ventilation mellem glassene, hvilket gør, at du undgår kondens.

Se monteringsguide og andre gode råd i ”Fjern træk ved vinduet: 3 nemme løsninger”. Nedenfor ses en snittetegning af et forsatsvindue.


Tegning af vinduesramme (i træ) set ovenfra. 

Glassets mål = lysmål (fra den ene inderside af karmen til den anden) + 14 mm

 


 

4 mm hærdet hardcoatet lavenergi glas. Energibelægningen er støbt ind i glasset, således at det ikke kan ridses af. Anvendes typisk til forsatsvinduer, som skal være ekstra stærke og kunne tåle temperaturskift. Forsatsvinduer afhjælper træk og medfører et lavere energiforbrug.

Prisen er pr. m2. Indtast dine mål og beregn din pris.

Vær den første til at anmelde denne vare.

Skriv anmeldelse

Produkter Produkter