Glasværn regler og montering

Et glasværn garanterer den gode udsigt, skærmer for blæsten og gør det sikkert at færdes på terrasser og balkoner. Det er en diskret løsning, som sikrer en luftig fornemmelse af åbne vidder, uden at du skal gå på kompromis med sikkerhed og tryghed. 

Generelle regler

  • Ved niveauforskel på over 0,5 meter, skal glasset være lamineret sikkerhedsglas. Vi anbefaler derfor hærdet og lamineret glas.
  • Værn og rækværk skal som standart være mindst 1 meter højt.
  • Ved trapper skal værnet være mindst 0,8 meter højt.
  • Når værnet monteres må glas og metaldele ikke komme i berøring med hinanden.
  • Du skal sikre dig, at der er nok gummipakning mellem glas og metal, således at berøring undgås gennem hele glasværnets forventede levetid.
 

Montering

Glasværn kan monteres på flere måder alt afhængigt af ønsker og omstændigheder. Her får du fordele og ulemper kort fortalt. 

Montering i bundprofil

Montering i bundprofi er en populær løsning, fordi det sikrer en uforstyrret udsigt og et flot minimalistisk design. Montering i bundprofil bliver desuden betragtet som en meget overskuelig metode (se videoguide herunder).

 

Monteringsmetoden kræver at rækværket som minimum opbygges af 12,76 mm hærdet og lamineret glas, da glasset ikke støttes på samme måde som eksempelvis ved montering med klembeslag. Derfor er denne løsning ofte en anelse dyrere. Men i mange tilfælde også flottere. 

Montering med klembeslag

En anden gængs montagemetode er montering med klembeslag, som er en god løsning, hvis du kan anvende eksisterende stolper. Samtidig kan du anvende glastykkelser helt ned til 8,76 mm hærdet og lamineret glas. Det afhænger dog af de glasbredder du vælger, dvs. afstanden mellem glasværnets stolper. I tabellen nedenfor ser du de maksimale glasbredder i forhold til glastykkelser ved montering med klembeslag.  


Glastykkelse

8,76 mm

10,76 mm

12,76 mm

16,76 mm

Maksimal bredde

1200 mm

1500 mm

2000 mm

2000 mm

 

Montering med klembeslag er ligeledes en overskuelig tilgang, hvis din terasse eller balkon er plan (se videoguide herunder).

 

Vi anbefaler håndlister

Ved udendørs montering af lamineret glas med frit eksponerede kanter kan delaminering forekomme. Når vand lægger sig på den øverste glaskant, vil det over tid medføre delaminering, som kan ses ved, at PVB folien bliver mat eller vandfyldig. Derfor anbefaler vi, at du monterer en håndliste for at beskytte glassets øverste kant. Derudover aflaster en håndliste glasset, hvis der er nogen som læner sig mod gelænderet.  

Inspiration

Glashegn udenfor

Glasværn indenfor

Glasværn udenfor klembeslag

Glasværn indendørs

Sidst opdateret d. 12/07/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter