Glæsvæg fordele og funktioner

Gamle nedslidte beton- og murstensvægge er i stadig større grad ved at tabe terræn til glasvægge - og det er ingen tilfældighed.

Mere lys

En glasvæg er således ikke blot æstetisk flot og mere elegant og stilfuldt designet, der er også en lang række praktiske årsager til, at mange vælger glasvægge frem for andre typer vægge.

Én af de mest åbenlyse fordele ved en glasvæg er, at du får sollys igennem til rummet. Hermed kan man sidde inden for og nyder solens stråler året igennem, mens man arbejder. Dette endda helt uden at blive påvirket af solens Uv-stråling, da disse ikke kan trænge igennem glasset.


Socialt miljø

En anden fordel ved glasvæg er, at man kan følge med i og dermed tage aktiv del af, hvad der sker rundt omkring én. Således vil man hurtigere kunne komme i kontakt med personer i andre rum og i det hele taget mærke dynamikken og stemningen omkring én. Dette er ikke mindst en fordel på en arbejdsplads, hvor der sker mange ting.


Pas på miljøet

Fordelene ved at anskaffe sig en glasvæg begrænser sig dog ikke hertil. Der er nemlig også praktiske fordele ved at anskaffe sig en glasvæg. Opvarmningen fra sollyset vil således reducere behovet for brug af el, og dermed er der i længden en masse penge at spare ved køb af glasvinduer. Tilsvarende er der penge at spare i forhold til strøm ved køb af glasvæg, da solens stråler især i sommermånederne vil lyset lokalet op. Alt dette gør det ikke blot billigere men også mere miljørigtigt at anskaffe sig glasvæg, da CO2-udslippet mindskes.


Indretning

Ved brug af glasvæg er der også et hav af muligheder for forskelligt design. Der skelnes ofte mellem to typer glas; den transparent gennemsigtigt glas og så transslucent glas. Ved translucent glas menes der et ikke-gennemsigtigt glas (såsom sandblæst glas, ætset glas, maltlamineret glas mv.).

Udover at sådan en type glas er perfekt til rum, hvor det ikke er meningen, at man skal se igennem, men hvor man stadigvæk ønsker sollys (bl. a. toiletter og hoveddør), åbner det også mulighed for en mangfoldighed af forskellige designs og aftryk på selve glasset. Her kan især matteret glas være anvendeligt. Matteret glas har yderligere den egenskab, at den også holder bedre på temperaturen i rummet, samtidig med, at den hjælper til at reducere UV-bestrålingen.

Kort fortalt er glasvægge i mange sammenhænge æstetisk pænere, meget praktiske og, i længden, økonomisk besparende i forhold til andre typer vægge.


Uendelige muligheder

Hos Interglas fås ikke blot glasvægge, men også et hav af diverse hjælpeartikler så som vores beslag til glasvæg eller vores U-profiler til glasvæg. Med vores store udvalg af beslag til glasvæg, sikrer man sig mod afstivning, således at glasvæggen ikke afbøjes ved lufttryk. Af forskellige varianter har vi eksempelvis brusevæg beslag, 8-10 mm (med forskellige overfladebehandlinger), der er udført i messing og kan klare en glasvægt på op til 35 kg. Ligeledes har vi beslag til stabilisering af toppen af glasvægge (også til glasvægge på 90 grader), ligesom vi kan tilbyde hjørnebeslag (forskellige overflader) samt klemmeprofil til 8-10 mm glas (ligeledes i forskelligt design). 

Vi har en løsning til næsten alle tænkelige scenarier, hvor du har behov for en skræddersyet løsning - du kan nemlig bestille efter produkterne efter dine specifikke mål.


Sikkert er det også, at vi er kvalitetsbevidste, og produkterne fås til en god pris!Sidst opdateret d. 02/11/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter