glasvaern

Et glasværn garanterer den gode udsigt, skærmer for blæsten og gør det sikkert at færdes på terrasser og balkoner. Det er en diskret løsning, som sikrer en luftig fornemmelse af åbne vidder, uden at du skal gå på kompromis med sikkerhed og tryghed. 

Generelle regler

  • Ved niveauforskel på over 0,5 meter, skal glasset være lamineret sikkerhedsglas. Vi anbefaler derfor hærdet og lamineret glas.
  • Værn og rækværk skal som standard være mindst 1 meter højt.
  • Ved trapper skal værnet være mindst 0,8 meter højt.
  • Når værnet monteres må glas og metaldele ikke komme i berøring med hinanden.
  • Du skal sikre dig, at der er nok gummipakning mellem glas og metal, således at berøring undgås gennem hele glasværnets forventede levetid.
 

Montering

Glasværn kan monteres på flere måder alt afhængigt af ønsker og omstændigheder. Vi giver dig et hurtigt overblik over dine muligheder. 

Montering i bundprofil

Montering i bundprofil er en populær løsning, fordi den sikrer en uforstyrret udsigt og et flot minimalistisk design. Samtidig er glasrækværket dejlig nemt at montere. Se eksempelvis videoguiden herunder, hvor du bliver guidet gennem montagen af et topmonteret rækværk med bundprofil.

Montering i bundprofil kræver at rækværket som minimum opbygges af 12,76 mm hærdet og lamineret glas, da glasset ikke støttes på samme måde som eksempelvis ved montering med glasklemmer. Derfor er denne løsning ofte en anelse dyrere. Men i mange tilfælde også flottere.

Det er muligt at beregne en pris allerede i dag - se vores komplette topmonterede glasværn efter mål - GlassFit SV1401 her, eller vores komplette sidemonterede glasværn efter mål - GlassFit SV1402 her. Det er også muligt at bestille løsdelene til SV1401 og til SV1402.

Montering med glasklemmer

En anden gængs montagemetode er montering med glasklemmer, som er en god løsning, hvis du foretrækker at glasrækværket har stolper. Det er for nogen også en fordel, at glasklemmerne kan monteres på allerede eksisterende stolper.

Hvis du vælger et glasrækværk monteret med glasklemmer, kan du anvende glastykkelser helt ned til 8,76 mm hærdet og lamineret glas. Det afhænger dog af de glasbredder du vælger, dvs. afstanden mellem glasværnets stolper. I tabellen nedenfor ser du de maksimale glasbredder i forhold til glastykkelser ved montering med klembeslag.  


Glastykkelse

8,76 mm

10,76 mm

12,76 mm

16,76 mm

Maksimal bredde

1200 mm

1500 mm

2000 mm

2000 mm

 

Montering med klembeslag er ligeledes en overskuelig tilgang, hvis din terasse eller balkon er plan (se eksempelvis Q-railings videoguide herunder).

Find Glasklemmer fra Q-railing her.

Du kan også købe Glasklemmer fremstillet i Duplex 2205 Ultra marine rustfrit stål, som er klassen over 316 kvalitet her.


Montering med gulv glasklemmer

En tredje mulighed er montering med gulv glasklemmer, som sikrer et minimalistisk udseende uden stolper og skinne. Gulv glasklemmer fås både til top- og sidemontering. Se den overskuelige videoguide til montage af sidehængte gulvglasklemmer herunder.

Det er muligt at beregne en pris allerede i dag - se vores komplette sidemonterede glasværn efter mål - GlassFit CC-791 her, eller vores komplette topmonterede glasværn efter mål - GlassFit CC-780 her. Det er også muligt at løsdlene til CC-791 og til CC-780.


Vi anbefaler håndlister

Ved udendørs montering af lamineret glas med frit eksponerede kanter kan delaminering forekomme. Når vand lægger sig på den øverste glaskant, vil det over tid medføre delaminering, som kan ses ved, at PVB folien bliver mat eller vandfyldig. Derfor anbefaler vi, at du monterer en håndliste for at beskytte glassets øverste kant. Derudover aflaster en håndliste glasset, hvis der er nogen som læner sig mod gelænderet.

 

Inspiration

  Glashegn udenfor

 

 

Glasværn udenfor klembeslag

 

 

indendoers-raekvaerk

 

 

 

 

gulvglasklemmer

 

 

glasvaern-trappe

 

 

gulvglasklemmer

 

 

glasvaern-trappe


 

 

 

 

 

Sidst opdateret d. 19/09/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter