spejle


Man kan montere sit spejl på mange forskellige måder. I denne artikel præsenterer vi de 3 mest brugte mådet at montere sit spejl på:

1) Med lim
2) Med skjulte spejlbeslag
3) Med spejlholdere


1. Montering med lim

Du skal bruge:

 1. Placer spejlet på et stykke pap eller noget andet, der beskytter spejlet for ridser.
 1. Påfør limen i lodrette striber – se billede nedenfor.

lim

 1. Hvis det er et større spejl er det en god idé at sætte lidt tape på i hjørnerne, eller på anden vis sætte spejlet i spænd, så man er sikker på, at spejlet bliver der, hvor man ønsker.
 1. Lad limen hærde i 24 timer.
 1. Hvis der er luft mellem kanterne af spejlet og øvrige elementer kan man lægge en fuge rundt i kanten af spejlet. HUSK det er vigtigt at gøre dette efter at limen er hærdet, da limen skal bruge luft til at tørre.
 

2. Montering med skjulte spejlbeslag

(Billede-eksemplerne brugt i denne guide er til montage af et whiteboard, men princippet er det samme ved spejlmontage)

Du skal bruge:

 1. Placer spejlet på et stykke pap eller noget andet med bagsiden opad, der beskytter spejlet for ridser. Husk også at være forsigtig med at ridse foliet på spejlets bagside.
 1. Mål op og marker placeringen af magnetbeslagene på spejlet:De 3 metalplader, der skal bære spejlet, skal placeres i toppen - 2 i siderne og 1 i midten. De 2 metalplader i siderne skal placeres 10 cm inde på spejlet fra toppen, og 8 cm inde fra siden (se vedlagte brugsanvisning i pakken med magnetbeslag). Den sidste metalplade placeres i midten. De 2 spejlbeslag til magneterne i bunden af spejlet skal placeres i de nederste hjørner af spejlet 1,5 cm fra bunden og op, og 9,5 cm inde fra siden.

  Opmaaling

 
 
 1. Placer metalpladerne: Sørg for at spejlet er frit for snavs, der hvor du vil placere metalpladerne. Tag tapen af spejlmetalpladerne og sæt dem fast på spejlet ud fra dine markeringer. Når du er sikker på at de har den helt rigtige placering, skal du give dem et ekstra tryk. Læg en genstand på min. 15 kg ovenpå hver af spejlmetalpladerne, og lad limen tørre i 60 min.
  placering-af-metalplader
   
   
Placer herefter spejlbeslagene til magneterne efter samme fremgangsmåde.

placering-af-beslag


 1. Når du er færdig, skulle bagsiden gerne se nogenlunde sådan her ud:
  saadan-ser-det-ud
 
 
 1. Mål op til at bore tre huller for oven og 2 huller for neden i din væg. Husk at bruge rawplugs’ne.
  Opmaaling
 
 
 1. Skru de tre hvide plastik excenterskydere fast for oven i en neutral position – du kan senere hen justere på dem, hvis dit spejl ikke er 100% i vater. Skru derefter de to spejlbeslag fast i bunden.
  skruning
 
 
 1. Når du er færdig, skulle det gerne se nogenlunde ud som på venstre billede nedenfor. Før du monterer spejlet kan du, for ekstra stabilitet, placere de skumgummi afstandsholdere, der følger med i spejlbeslagspakken, på bagsiden og på midten af spejlet.
  saadan-ser-det-ud
 
 
 1. Få en til at hjælpe dig med at bære spejlet. Placer først den øverste del af spejlet, så spejlmetalpladerne hænger på de hvide excenterskydere, og derefter 'klikkes' den nederste del fast til magneterne.
  haeng-spejl-op
 
 
 1. Hvis du skal have spejlet ned, så skal du altid starte med at hive det ud fra bunden og derefter op over spejlmetalpladerne.
 

3. Montering med spejlholdere

Du skal bruge:

 1. Mål op på væggen og marker placeringen af spejlholdere, så de passer til spejlets størrelse.
 1. Monter spejlbeslag eller spejlholdere på væggen.
 1. Monter herefter spejlet i spejlholderne.

  spejl-med-spejlholdere
 
 

Vi ønsker dig god arbejdslyst!

 

Sidst opdateret d. 02/11/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter