taetningsliste

Tætningslisten omkring hoveddøren eller andre udvendige døre har flere funktioner. Det skærmer for støj, træk, regn og insekter. Tætningslisten bliver med tiden mør, det forhindre døre og vinduer i at slutte tæt. Dette kan medføre øget opvarmning om vinteren og afkøling om vinteren – hvilke kan koste mange penge. Nye tætningslister er både nemme at installere og ret prisbillige.

Køb tætningslister her!

Guiden til let at montere tætningslister

Montering af tætningslister er forholdsvist nemt, hurtigt og billigt, og så kan det spare dig penge i længden. Tætningslisterne skal sidde jævnt i spænd i trærammen. De skal dække hullet mellem trærammen og døren/vinduet, men de må ikke blive mast, da de derved bliver deforme. Tætningslisterne må heller ikke være for store, for så bliver døren/vinduet deformt med tiden.

Det skal du bruge:

  • Modellervoks
  • Målebånd
  • Tætningslister i rette størrelse
  • Hammer
  • Små søm
  • Hobbykniv

Sådan gør du

1.     Find den rigtige tykkelse

For at finde tykkelsen på de lister du skal bruge, så skal mellemrummet fra ramme til dør/vindue måles. Brug et stykke modellervoks, lig det i mellemrummet og luk til. Du har nu bredden på tætningslisten. Husk, ikke at vælge for tykke lister, da dette med tiden vil skabe større hul mellem rammen og vinduet/døren.

2.     Opmåling

Brug her et målebånd og ikke en tommestok, så du kan komme helt ud i hjørnerne. Et sammenhængende stykke tætningsliste til hver fals, mål derfor alle vinduesfalse. Gaber vinduet/døren kun enkelte steder, så sæt kun tætningsliste der hvor den gaber. Der skabes mere pres på træet, hvis den i forvejen slutter tæt, og vil med tiden blive deform.

3.     Montering af listen

Gør det mere overskueligt for dig selv og tag en fals af gangen. Mål op, så du ved hvor meget tætningsliste du skal bruge, klip derefter listen. Hvis listerne mødes i et hjørne, klip listerne skråt så de danner et hjørne. Fladerne, hvor listerne skal sidde skal være rengjort og renset for evt. limrester. Fjern derefter foliet fra listen og pres listen på plads. Vil du være sikker på den bliver siddende, så sikre tætningslisten med et lille søm.

4.     Tjek

Nu sidder listerne der! Tjek at de lukker til og ikke bliver klemt.

Tætningslister findes i mange forskellige varianter og med forskellig holdbarhed. De billige sort/hvide lister af skum, holder normalt 1-2 sæsoner og skal så skiftes igen. Listerne af blød gummi holder mellem 4-6 år. Lister lavet af silikone, holder omkring 6-10 år, men isolere ikke nær så godt som dem i gummi.

Interglas har et stort udvalg af tætningslister, se dem selv her.

Sidst opdateret d. 12/07/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter