termomontage


Er det blevet tid til at udskifte termoruder?

Det er slet ikke så besværligt, som det lader til! Vi vejleder dig hele vejen.

  1. Trin for trin video - Hvordan måler du op?
  2. Hvad skal du bruge for at montere termoruder?
  3. Trin for trin video - Hvordan monterer du termoruder?

1. Trin for trin video - Hvordan måler du op?

Vi har lavet en video, der trin for trin viser, hvordan du måler op til en ny termorude.

 

2. Hvad skal du bruge for at montere termoruder?

Det er vigtigt, at du følger en korrekt monteringsvejledning, og at du anvender det rigtige monteringsudstyr.

På den måde sikrer du, at du får nogle velfungerende termoruder, men også at de 5 års garanti holder. Du skal bruge følgende monteringsudstyr:


3. Trin for trin video - Hvordan monterer du termoruder?

Husk: Hvis du skal montere 2-lags termoruder skal du sikre dig, at energiglasset vender indad. Skal du montere en 3 lags termorude behøver du ikke være opmærksom på dette, da den har energiglas på begge af ydersiderne.

Her kan du se trin for trin, hvordan du selv kan skifte dine termoruder:

 


Hvordan vælger du de rigtige termoruder?

Når du står overfor at skulle vælge, hvilke termoruder du skal have, er det vigtigt at overveje hvilke behov du har, og hvilke faktorer der spiller ind, der hvor ruden skal sidde.

Du bør derfor stille dig selv fire overordnede spørgsmål:

Hvor godt skal termoruderne isolere?
Overvej om dine termoruder skal være 2- eller 3-lags lavenergi termoruder - jo flere lag, desto bedre isolering får du. Men det er ikke altid, at den bedste isolering er mest fordelagtig.

Er der plads i rammen til de termoruder, som du gerne vil have?
Alt afhængig af hvilken termorude du vælger, vil tykkelsen på den variere. En 3-lags termorude vil være tykkere end en 2-lags termorude, så det er derfor vigtigt at sikre sig, at der er plads til termoruden i rammen. Her kan du se vores vejledningsvideo til, hvordan du finder ud af, hvor tykke din nye termoruder må være.

Skal de have ekstra isolerende funktioner?
Du skal gøre det klart, hvilken funktion dine termoruder skal have. Skal de være ekstra varme-/kulde isolerende, kan det være en fordel at vælge en termorude med varmkantsafstandslister, da de er lavet af kunststof, hvilket er et ikke varme-/kuldeledende materiale, i modsætning til ældre afstandslister, der er lavet af aluminium. Det kan også være, at du har brug for at reducere varmeindtaget eller lyddæmpe dine ruder.

Hvordan skal de se ud?
Skal din termoruder være med eller uden sprosser? Skal de være af ekstra klart glas, eller skal du have satin termoruder, så de kan sættes op ved badeværelset? Du skal være opmærksom på, at de ekstra isolerende effekter også kan ændre på udseendet en smule. Eksempelvis er 3-lags termoruder en anelse mørkere end 2-lags termoruder, da der er et ekstra glaslag.

 

Har du spørgsmål til monteringen er du meget velkommen til at kontakte os via interglas@interglas.dk.

Sidst opdateret d. 19/06/2019.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter