Hvordan ser hærdemærket ud


Det er ikke muligt at se forskel på almindeligt glas og hærdet glas. Derfor er hærdemærket opfundet til at angive at et stykke hærdet glas rent faktisk er hærdet, og efter hvilken standard glasset er hærdet (eks. EN 12150).

Hvordan ser det ud?

Hærdemærket er et lille stempel på ca. 12 x 25 mm (1,2 cm x 2,5 cm), der bliver brændt ind i glasset i et af hjørnerne (typisk nede i højre hjørne). Stemplet laves normalt med en hvid skrift, så det er så diskret som muligt. Det er derfor ikke noget man lægger mærke ved lang afstand, men står du tæt ved glasset, er det muligt at se hærdemærket.

Med eller uden hærdemærke?

Som standard bliver hærdemærket sat på termoruder og glasværn, hvor der af sikkerhedsmæssige årsager er lovkrav til, at glasset skal være hærdet. Stemplet viser at glasset er blevet produceret efter Europæisk lovgivning og standarden EN 12150, således at det lever op til sikkerhedskravene. Mange vil af æstetiske årsager gerne undgå hærdemærket. Hos Interglas kan du godt vælge ikke at få et hærdemærke på glasset, men du skal være opmærksom på, at glasset derved ikke vil være godkendt efter Europæiske standarder, selvom glasset vil være fremstillet på præcis samme måde.   Har du spørgsmål til glastyper og krav til glasværn m.m. er du velkommen til at kontakte os via interglas@interglas.dk eller via tlf. 21 21 63 63.


Sidst opdateret d. 02/11/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter