Polykarbonat

Polycarbonat er et rigtig godt og solidt materiale, der med fordel kan bruges til mange forskellige ting. Her kan læse om materialet og se forskellen på polycarbonat, plexiglas og glas.


Polycarbonat, også kaldet PC og Lexan, er et slagfast og brudsikkert syntetisk materiale, der kan klare både høje og lave temperaturer. Mange forveksler polycarbonat med plexiglas, da de ligner hinanden. Det er dog to meget forskellige materialer, hvilket primært kommer til udtryk i deres robusthed, eftersom plexiglas ikke kan holde til nær så meget som polycarbonat. På afstand er det svært at se forskel på både plexiglas, glas og polycarbonat, da de alle har en skinnende og klar overflade. Derfor kan de være oplagt og praktisk at bruge polycarbonat de steder, hvor man ikke kommer så tæt på, og hvor der er brug for hårfør materiale. Polycarbonat kan bruges til mange praktiske ting som f.eks.:

  • Sikkerhedsglas på altaner, børnehaver, institutioner m.m.
  • Som afskærmning til maskiner
  • Til vinduer og tage
  • Drivhuse
  • Vinduer i både
  • Nyhedsstandere og opslagstavler til udendørs brug
  • og meget mere...

Hvad kan vi tilbyde af polycarbonat?

Polycarbonat kan fås i hele plader eller tilskårede plader i klar og bronze. Klar polycarbonat ligner almindeligt glas, hvor bronze eller røgfarvet polycarbonat er lidt mørkere og dæmper lysindfaldet en smule. Materialet kommer i en tykkelse fra 1-10 mm. Du skal være opmærksom på, at polycarbonat, ligesom almindeligt glas, er en lille smule mørkere jo tykkere materialet er.

Alt vores polycarbonat har UV beskyttelse på begge sider, hvilket gør, at det er beskyttet mod solens UV stråler så det ikke bliver gult. I stedet bevarer det dets klare og optiske gennemsigtighed. Idet det har UV beskyttelse på begge sider slipper du for at tænke over, hvilken vej polycarbonatet skal placeres. Du kan bestille polycarbonat i hele plader eller tilskåret her på vores hjemmeside.


Polycarbonat er nær umuligt at ødelægge og ligner til forveksling glas!
Se forskellen på glas, plexiglas og polycarbonat her:

Hør Lars forklare hvad fordelene ved polycarbonat, og se hvor slagstærkt polycarbonat er.

Sidst opdateret d. 02/11/2018.
Nuværende kommentarer: 0
Fortæl en ven
Produkter Produkter