Huskeliste Min konto
Kundeservice
Telefon Privatkunde: 21 21 63 63 Erhvervskunde: 50 10 15 20 (Hverdage 09.00-15.00)

Tagglas termorude - Forsat glas udvendig (max. 3 m)

Varenr.: 6TEF8LEFSEN2Psili
 Produktionstid: 19-04-2024;
  • 1Stk
    DKK
Indtast bredde (mm)
Indtast højde (mm)
Vælg Tykkelse
Vælg Afstandsliste
Indtast højde 2 (mm)
Antal
Køb
Monteringsvejledning  Lysmål og falsmål 
  • Information
  • Anmeldelser

Produktbeskrivelse

Denne termorude er lavet til Interglas tagprofil system til glastage. Det udvendige glas er 6 mm hærdet glas, og det indvendige glas er 8,76 mm lamineret lavenergiglas, hvilket betyder at det ikke vil falde ned, hvis det går i stykker. Glasset leveres med en sort afstandsliste i 16 mm tykkelse (=total glastykkelse 31 mm), og det er silikone limet med Dow Corning UV bestandig fuge.

OBS!
Bemærk, at det er vigtigt, at der bruges samme silikone til at lime ruden fast med, som ruden er limet sammen med. Her er brugt Dow Corning 895 silikone. Det er også vigtigt, at du gennemlæser vores vejledning for montering af glas i tag og vejledningen i brug at tagprofiler, inden du køber.

Mål

Sådan indtaster du mål.

Bredde:
Indtast den totale bredde.

Højde:

Indtast det totale udvendige glasmål.

Højde 2:
Indtast det indvendige glasmål.

Højde minus Højde 2 er derfor længden på den forsatte kant.
Eksempel:
Højde: 2000 mm
Højde 2: 1850 mm
Længde på forsat kant = 2000 mm - 1850 mm = 150 mm

forsat glas opmåling
dimensioneringsskema

Afstandslister

Termoruden kan bestilles med følgende afstandslister:

Chromatech Ultra "varm kant" er et højt isolerende materiale i farven sort
- Den findes i 16 mm

Chromatech Ultra er den ultimative 'varme kant' løsning til at sænke U-værdier og består af hård plast og en fin rustfri stålkonstruktion. Derved opnår man en meget lille gennemgang af kulde fra ydersiden af ruden til indersiden, og dette giver en forbedret u-værdi, og du undgår kondens på indersiden af ruden. Dens særlige konstruktion giver afstandslisten usædvanligt gode bøjningsmuligheder, lav varmetab, høj rammestabilitet og U-værdier i den lave ende af skalaen. Den øverste plastoverflade er ekstrem hård og kuldebestandig. Læs mere om afstandslisten her og se certifikat her.

Konstruktion

En termorude med et 6 mm glas på ydersiden, 16 mm argon gas og et 8,76 mm glas på indersiden bliver refereret til som 6+16+8,76.

Hvilken størrelse skal jeg vælge?

For at finde de korrekte mål, så din termorude passer til netop dit vindue, skal du måle vinduets ramme – se vores trin for trin videoguide øverst på siden.

Hvordan installerer jeg termoruden?

Det er ikke så besværligt som det lyder, at installere termoruden selv. Der er dog nogle ting, som er vigtige at være opmærksom på, for at kunne sikre, at termoruden forbliver intakt. Se vores videoguide øverst ved produktbilledet samt denne monteringsvejledning for hjælp og vejledning.

Fremstilling af ruden

Ruden er produceret efter Europæisk standard EN 1279. 
Definition af termorude – samling bestående af mindst to glasruder, adskilt af en eller flere afstandslister og hermetisk forseglet langs periferien. 

Fig. 32 IGU-strukturdiagram

termorude_i_snit

Samling:

Denne type termorude er beregnet til installation uden permanent forskydningsbelastning i fugemassen beskyttet mod direkte UV-eksponering på kantforsegling.
Ruden har en dobbelt forsegling, inderst en Butyl forsegling og yderst en Polysulfid, Polyurethan – ekstern fugemasse, som ikke må udsættes for direkte UV-stråling.

Tolerancer og nøjagtighed af ruden - Afstandslisten:

Afstandslister med mekanisk bøjede hjørner er samlet langs siderne, højst 4 steder i hvert kammer med maksimalt overfladeareal på 6 m2, og gældende ved rektangulære glas (ikke facon glas). Det synlige af afstandslisten kan have mindre misfarvning og ridser i skæreområdet som skyldes produktionsprocessen. Afstandsforbindelsen må ikke overstige 1 mm på afstand. Afstandslisten er hul og fyldt med tørstof kugler, når ruden vippes, vil man kunne høre tørstoffet bevæge sig inde i profilet. Rethed for afstandslisten i en termorude er +- 4 mm op til en længde på 3,5 m, og 6 mm for længere længder. Afstandsstykkets tilladte afvigelse i forhold til den parallelle lige glaskant (f.eks. i tredobbelte ruder) er 3 mm op til en kantlængde på 2,5 m. Til længere kant længder, er den tilladte afvigelse 6 mm.

spacer afvigelser

Tolerancer og nøjagtighed af ruden - Tykkelse af ruden:

Tykkelsestolerancer på 2 lags Termoruder med Float glas er ± 1,5 mm.
Hvis ruden er opbygget med laminat glas, ornamentglas, støbte glastyper eller brandglas er tolerancen ± 2 mm.

Tolerancer og nøjagtighed af ruden - Dimension og Forskydning af glas:

Tolerancer over for dimensioner og forskydning af Glassene i termoruder er:
Bredde og Højde ved rude mindre end 2000 mm er ± 2 mm
Bredde og Højde ved rude større end 2000 mm og mindre end 3500 mm er ± 4 mm
Bredde og Højde ved rude større end 3500 mm og mindre end 5000 mm er ± 5 mm

Ud over glasset unøjagtighed kan Fugemassen stikke ud over kantforseglingen.
Da ruderne er maskinelt produceret, kan der i nogle tilfælde kommer fuge ud på glasfladen, dette kan fjernes med barberblads-skraber.

Produktet er endnu ikke anmeldt. Klik her for at skrive en anmeldelse.
Få 2% rabat på din næste ordre!

Tilmeld dig vores nyhedsbrev og gå ikke glip af nyheder, tilbud, konkurrencer og gode tips m.m. om blandt andet termoruder, glas og brusedøre. Vi glæder os til at holde dig opdateret!

Tilmeld dig her
Ved tilmelding af Interglas nyhedsbrev accepterer du, at vi må behandle dine personoplysninger i overenstemmelse med Interglas persondatapolitik. Du kan altid afmelde dig nyhedsbrevet.
20 års erfaring Professionel rådgivning - 2121 6363
Egen produktion Undgå fordyrende mellemled
Indkøbskurv
Redigér kurvTil kassen
Ingen varer i kurven.
Varer total: DKK
Redigér kurvTil kassen
DKK
Levering: